Saturday, September 13, 2014

ENRICH PREMIER "MEDICAL CARD FOR VIP" FROM PRUBSN TAKAFUL

Salam semua....



Harap semua sihat2.. yelah... tengok tajuk dah tau kan... kalo nak amek medical kad mestilah sihat... Vip lagi tau hehe... vip tu saje jer letak oleh kerana manfaat dia yang ala2 vip.. jangan nanti korang gi Prudential tanya medical kad Vip ade tak.. pengsan staff kat situ kang... hahaha. .. then lagi 1 bagi yang tak brapa nak sihat tu pun bole halo2 dulu.. nanti kiter cerita kemudian k... 

Sebenarnye dah lama exited nak sharing pasal Medical Card ni... sejak dari hari pertama attend training pasal kad ni... Sebab ape? Sebab kad ni ade beberapa feature yang sangat sangat sangat SPECIAL yang takde kat mane2 medical card company lain.. pada ketika inilah.. akan datang tu tak tau la...



kepuasan memiliki kad perubatan ni terasa lebih best daripada pegang kad kredit platinum.. :)

So.. saya malas nak citer panjang2 sangat pasal medical card sebab nanti korang menguap pulak lalu menukar page ke youtube plak.. hehe.. so  just nak sharing ape yang BEST je tentang medical card nih.. 

Sebenarnya plan yang baru ni ade 4 plan.. Kalo nak tengok sume plan ape yang ade... bole klik kat SINI. So utk arini I will explain plan yang paling da best ye iaitu HEALTH ENRICH PREMIER... Sebab saya rasa nilah satu2nya cara untuk saya insan yang biasa2 ni... yang ade income biasa2 je ni... tapi bile saya sakit... nak masuk hospital yang bole dapat layanan macam Dato2 and Datin2 k.. yang saya tak sharing tu maknenye same jela lebey kurang ngan medical kad yang lame or dari company lain ok... so.... Jom kite tengok ape dia ciri2nya k...


1) ROOM AND BOARD - Kalo masuk wad bole masuk ke Preferred Hospital

Haa... ape tu Preferred Hospital... Preferred Hospital tu maksudnye hospital tertentu yang PruBSN cover RM1000 sehari untuk Room and Board ye selama 365hari setahun ( Kellas tak? hihi )

Belum masuk rawatan tau... ni baru bayaran harga bilik saje ye... haaa.... korang dah rasa lom tahap VIP nyer kat sini? macam cek in hotel bayar 1 malam RM1000... perghhhh... sila jangan bazirkan duit anda ye.. baik amek plan ni dulu. .. hehehe

Yeah... kat sini saya attach ek senarainye..

Kalo masuk hopital panel yang lain kite cover RM500 sehari ye...(selama 365 hari jugak)  tu pun dah kira bilik yang terbaik tau... siap ada taman lagi dalam bilik... hehe xdela gurau je...  ^_^ 


           1.1- Prince Court Medical Centre

                        39 Jalan Kia Peng
                        50450 Kuala Lumpur Malaysia
                        
Entitle untuk dapat wad Suite tau... 
yang harga sebenar RM1288 sehari... 

                        *Takyah nak bayar yang lagi RM288 tu sebab biasanya hospital 
                          akan bagi discount...  



Haa... da macam hotel kan... bole terconfius kejap... nk gi hospital ke hotel ni... haha




Sebenarnye ramai artis2 dan dato2 kalo masuk hospital... pegi sini je sebab yela... tempat standard beb... bile lagi nak rasa hidup cam diorang... takpe kite ni time sehat2 jadik orang bese2 je.. tapi kalo sakit kelllas tau... haha... janganla time sehat kayo rayo... time sakit mintak derma.. hihi.. mintak2ler dijaukan..

1.2- Gleneagles Kuala Lumpur
       282 & 286 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur
Malaysia



Dulu saya kerja kat Menara Citibank KL... hari2 lalu depan hospital ni.. dalam usia yang masih mentah masa tu... baru start kenal dunia berkerjaya... memang sangat terasa la akan kemewahannya kalo dapat masuk hospital ni. Cuma masa tu memang tak pernah terfikir ade cara yang mudah dan murah untuk dapat 'menginap' kat sini... hehe... sebenarnya kat medical kad Prudential yang lain memang dah cover pun Hospital ni... cuma bawah plan ni ade cover sampai RM1000 sehari untuk room and board ye...
So bolela amek bilik Deluxe Suit kot... ikut harga published 2012.. sume ni ade k...kalo xde janganla mara saya plak... saya lom jadik board of director diorang lagi pun hehehe
  • Electrical Bed Joyce
  • 29″ TV with DVD/VCD player
  • Astro
  • Fax Machine
  • Kitchen Facility (microwave and fridge)

     1.3 - Sunway Medical Centre
             No.5, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
                    46150 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.



   1.4 - Kota Bharu Medical Centre

PT 179-184 Jalan Sultan Yahya Petra, 

Lundang,
15200 Kota Bharu, Kelantan



1.5 - Gleneagles Penang

1 Jalan Pangkor
George Town, Penang


1.6- KPJ Johor Specialist Hospital 
39-B, Jalan Abdul Samad
80100 Johor Bahru
Johor, Malaysia


 2- MATERNITY COMPLICATIONS

     Haa... ni adalah antara feature yang memang dah lama sangat saya tunggu... dan saya rasa ramai lagi kat luar sana yang menunggu terutama sekali yang ber-gender FEMALE... atau bagi i.. perempuan melayu terakhir... hahaha... Kenapa perlukan feature ni sebab komplikasi ni menelan belanja yang tinggi kalo kt private hospital dan penyakit2 inilah yang glamour2 suke serang preggy mom..

Bawah plan ni cover sebanyak RM20,000 ye untuk meternity complication... best tak puan2 sekalian? hehe... Hanya di PruBSN saja yang ade ye untuk personal Insurans...  tapi bukan sume komplikasi la kiter cover ye..
Ok kat sini saya attach apekah yang dicover untuk maternity complication tu ye..

1) Pembekuan Intravaskular 
    Disseminated Intravascular Coagulation
  
2) Kehamilan Ektopik
    Ectopic Pregnancy
    ( Yang ni kawan2 aku selalu terkene... kehamilan luar rahim)

 
3) Hydatidiform Mole
    Hydatidiform Mole
    (Kehamilan Anggur / Molar)

 
4) Pendarahan Postpartum Memerlukan Histerektomi
    Postpartum Hemorrhage Requiring Hysterectomy
   (Pendarahan Teruk Selepas Bersalin Yang Memerlukan Pembuangan Rahim)

 
5) Eklampsia
    Eclampsia
    (Boleh menjadi sawan atau konvulsi dan boleh melarat menjadi koma / meragut nyawa)

 
6) Embolisme Cecair Amniotik
    Amniotic Fluid Embolism
    (Air Ketuban atau juga dipercayai tisu bayi terperangkap Di Dalam Salur Darah... )

 
7) Embolisme Pulmonari Semasa Mengandung
    Pulmonary Embolism of Pregnancy
    (Darah Beku Tersumbat Di Dalam Saluran Darah Di Paru-Paru)

 
8) Toksemia Semasa Mengandung 
    Toxaemia of Pregnancy
    (Tekanan Darah Tinggi Serta Kehadiran Protein Di Dalam Urine Semasa Mengandung)


Penerangan secara ringkas tentang penyakit2 ni jika tak tepat maafkanlah hamba ye... kerana hamba bukan doktor... hehe.. nak tengok definasi secara tepat bole tengok kat polisi or tanya pada2 yang pakar.. 


3 - Second Medical Opinion 


  a- consultation and diagnosis in Malaysia
  b- consultation with World Leading Expert

Haa.. manfaat ni pun best sebab... yelah bese kalo dalam kehidupan kite seharian pun kite susah nak percaya cakap seseorang kan.. kite selalu mintak pandangan kedua dari orang lain... so dalam kes ni... jika kite di diagnose kene terkena salah satu penyakit kritikal dan susah plak rasanya nak terima hakikat... so bolehlah dapatkan pandangan kedua dari doktor pakar yang lain samada local atau oversea... Cover sehingga RM 1000..


4 - Organ Transplan... 



Untuk pakej ni disediakan limit sebanyak RM 200,000khas untuk organ transplan je tau... tak kacau limit medical kad kite yang sedia ada tu.. kebiasaannya untuk medical kad biasa tak ada manfaat ni... dan kos untuk organ transplan memang sangat mahal.. biasanya memang RM100,000 ke atas.. so manfaat ini pada saya memang sangat2 perlu.. untuk manfaat ini dah ade beberapa company insurans yang ada cuma berbeza limit dan kriteria..


5 - Limit Tinggi 

Limit untuk pelan ini adalah RM200,000 setahun dan 4 JUTA seumur hidup ye... Comfirmla tak abis pakai... kenapa nak limit tinggi2... sebab ramai orang tak tahu yang banyak kes sakit sekarang yang menelan kos lebih dr RM50,000 ye.. sekali masuk... 

customer saya penah masuk wad sekali masuk dah 42 riban... belum masuk follow up lagi tu... nasib baik dia ambil kad yang limit 75,000... selamat... and 2nd thing adalah kerana medical cost increasing every year by 15%.. lebih kurangla... imaginela 10 years akan datang? 20 years? what will happen pada limit medical kad kiter.. kalau ambil yang rendah2 sekarang... takut2 bila da sakit nanti baru nak upgrade... memang susahla.. silap2 aribulan memang kene reject... huhu..


So... jangan lupe dapatkan quotation percuma dari saya... pelan ni takdela mahal sangat pun walaupun manfaat taraf VVIP gietu... kalo umur2 cam sayer ni bawah RM300 dah boleh dapat dah... then kalo nak quotation plan2 lain pun bole jugak.. kalo nak tanye2 je pun bole takde hal... whatsapp kat  0126226156
  
So tu jek untuk kali ni... salam bahagia dari saye.... Terima kasih kerana singgah ye... Jumpa lagi di lain post... 

P/S - cara penyampaian tidak formal untuk memudahkan pemahaman bagi orang yang biasa2 sahaja... jika ada salah faham atau ketidak tepatan sila pm saya.. jika tidak setuju dengan cara penyampaian saya... boleh rujuk ke blog yang lebih formal atau direct ke blog Prudential BSN Takaful.. niat saya hanya untuk menolong mereka  lebih memahami insurans dengan lebih mudah..

Wassalam...   

Klik ini utk dapatkan FREE QUOTATION !

0 comments:

Post a Comment

Google analytic

 
Annything Shoppe..Your 1 Stop Shopping Castle Copyright © 2014 Design by Cik Rose Cute Terima Kasih