Saturday, September 13, 2014

UNIT TRUST - PUBLIC MUTUAL





APA ITU PUBLIC MUTUAL???

Belum melabur dlm public mutual? ishhh rugi taw...aku dah masuk guna kwsp and aku dah dpt untung..walaupun aku tak boleh amik dividen tu tp sekurang-kurangnya duit aku dlm kwsp semakin meningkat..kalau nak harapkan dividen kwsp berape la sgt..kalau melabur guna cash sendiri boleh la amik dividen tu wat enjoyyy...kalau yg bisness tu kalau uols masuk public mutual boleh kurangkan cukai pendapatan uols..

Dengan melaburkan wang KWSP anda dalam produk-produk unit amanah (Unit Trust), anda sebenarnya mempunyai peluang yang lebih banyak untuk mengatasi kesan-kesan inflasi dan menikmati tahun-tahun keemasan anda.

Lebih kurang 70% daripada penyumbang-penyumbang yang mengeluarkan wang simpanan KWSP mereka pada usia 55 tahun habis membelanjakan wang simpanan tersebut dalam tempoh 3 tahun sahaja
(Sumber: NSTP, 27/12/2008)


Manfaat-Manfaat Melabur Dalam Unit Amanah
Tidak Memerlukan Pelaburan Tunai ; 
Pelaburan diurusniaga terus daripada Akaun 1 KWSP anda.

Kepelbagaian ; 
Peluang untuk mempelbagaikan wang persaraan anda dengan dana-dana yang diluluskan oleh KWSP.

Pertumbuhan Modal ; 
Peluang untuk menikmati pertumbuhan modal yang merupakan sebahagian pulangan wang pelaburan untuk meningkatkan simpanan KWSP anda (contoh: beli RM0.20 seunit VS jual RM0.40 seunit = pertumbuhan modal RM0.20 seunit)

Kelebihan Pelaburan di Public Mutual

1) Pulangan yang tinggi – sekitar 15% - 50% dalam masa setahun hingga 3 tahun
2) Modal yang tidak hilang
3) Insuran takaful percuma
4) Pelaburan yang berlandaskan islamik
5) Selamat – sebab ada pemegang amanah (trustee)
6) Syarikat pelaburan swasta no. 1 dan terbesar di Malaysia
7) Pengurus dana yang berpengalaman lebih 30 tahun
8 )Modal permulaan serendah RM 1000(permulaan). Penambahan boleh di lakukan bila2 masa tp minimum RM 100
9 ) Kemudahan simpanan jangka panjang yang flexible.

Produk Pelaburan Islam Public Mutual
Anda boleh memilih mana-mana fund yg sesuai berdasarkan pulangan dan risiko yang anda mahu.

- Public Islamic Equity Fund (PIEF)
- Public Islamic Opportunities Fund (PIOF)
- Public Islamic Dividend Fund (PIDF)
- Public Islamic Balance Fund (PIBF)
- Public Asia Ittikal Fund (PAIF)
- Public China Ittikal Fund
- Public Islamic Asia Dividend Fund

Kesemua funds di atas memberikan nilai pulangan pelaburan pada kadar purata 15%-50% dalam masa 1-3 tahun. Jika anda Berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk pelaburan ini, layari http://www.unit-amanah.com/

Kalau berminat nak masuk public mutual unit amanah boleh call / sms / whatsapp Ann 0126226156 

"tiada alasan untuk kita tidak menjadi berjaya. Tetapi sering kali kita berjumpa dengan orang-orang yang mencipta 1001 alasan untuk tidak mahu berjaya"









0 comments:

Post a Comment

Google analytic

 
Annything Shoppe..Your 1 Stop Shopping Castle Copyright © 2014 Design by Cik Rose Cute Terima Kasih